top of page

WATERGEWENNING

De lessen watergewenning zijn er voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Er wordt gewerkt vanuit het standpunt dat het kind geen ervaring heeft met water. Het einddoel van de lessen watergewenning is zelfstandig kunnen drijven op buik en rug. Deze lessen worden minimum per 2 en maximum per 6 kinderen gegeven. Tijdens deze lessen leren de kinderen wennen aan het water, zich zelfstandig voortbewegen, alleen drijven, … om nadien te starten met het aanleren van schoolslag en dit tot ze zich zelfstandig kunnen beredderen en/of hun 25m brevet behalen.

trap

NIVEAUS

De watergewenning is opgesplitst in drie niveaus: KwakjesWater-schildpad en KikkersEen tussen niveau, voor niveau 1, indien nog niet klaar om schoolslag aan te leren: Koning KikkerOp alle niveaus werken wij aan: Drijven / Durf / Ademhaling / Sprongen / Beenbeweging.

Health Certificate in het Japans

OPVOLGING

Ouders kunnen via het opvolg-brevet de vorderingen van hun kind volgen. De afname van het brevet gebeurt telkens vóór de kerstvakantie en eind juni. De lesgever zal de vorderingen wekelijks opvolgen en evalueren samen met de verantwoordelijke.

Growth_edited.jpg

DOORSCHUIVEN

Indien de oefeningen gekend zijn, zal het zwemmertje doorschuiven naar een hoger niveau tot het klaar is om schoolslag (niveau 1) aangeleerd te krijgen. Indien de kinderen van het groepje hetzelfde niveau blijven hebben gaan ze samen  door naar een hoger niveau.

bottom of page